Pan Miroslav B., náš dlouholetý spolupracovník, dalo by se říci přítel. Pozitivně naladěný člověk produktivního věku, povoláním řidič zájezdového autobusu. Během první vlny pandemie Covid téměř jako hrdina jezdil s autobusem po Evropě a svážel zpět do vlasti české turisty, kteří se dobrovolně i nedobrovolně vraceli ze svých zahraničních cest. Dne 14.4.2021 ale přišel ten zlomový den, pozitivní PCR test a slabost celého těla, rada ošetřujícího lékaře „čaj a Paralen“ zprvu pomohla. Zvrat přišel dne 2.5.2021, kdy byl hospitalizován v pražské nemocnici v Motole, dvakrát plicní embolie, oběhové selhání, nutnost tracheostomie a připojení ECMO – mimotělního oběhu. Celkem tři operace, ECMO odmítalo s jeho tělem spolupracovat, rodina byla připravena na nejhorší. Dne 8.5.2021 se vše v dobré obrátilo, začal znovu žít. Následky v podobě bolestí, snížené kapacity plic a špatné pohyblivosti levé dolní končetiny mají za příčinu stálou pracovní neschopnost. Za účelem zlepšení jeho zdravotního stavu byly ošetřujícím lékařem doporučeny rehabilitace, plavání a pobyt v lázních. Bohužel, díky vládním nařízením z dané doby výše jeho nemocenské nepokryje ani základní životní potřeby, natožpak výše zmíněnou léčbu. Neb pan Miroslav B. se nakazil, když pomáhal ostatním, rozhodli jsme se naoplátku my pomoci jemu, a to tak, že jsme mu zmíněný pobyt v lázních za laskavého přispění našich sponzorů uhradili.

Translate »